Billie Eilish openhartig over 'bedriegerssyndroom' als gevolg van roem: 'Opgroeien in de publieke belangstelling is een zeer kneuzingenervaring'

08 Dec 2022

Billie Eilish openhartig over 'bedriegerssyndroom' als gevolg van roem: 'Opgroeien in de publieke belangstelling is een zeer kneuzingenervaring'

Billie Eilish is openhartig over haar bekendheid als jonge tiener. (Foto: Getty Images)

Billie Eilish zegt dat ze het bedriegerssyndroom heeft ervaren als gevolg van het opgroeien in de schijnwerpers.

De Happier Than Ever-zangeres werd geëerd als een van BBC's 100 Women en deed een interview met de outlet waarin ze terugblikte op haar carrière tot nu toe. Op slechts 20-jarige leeftijd gaf Eilish toe dat het moeilijk was om te ontdekken wie ze werkelijk is terwijl ze in het middelpunt van de belangstelling stond.

"Als je jezelf en je naam overal ziet, is het echt moeilijk om te weten wie je bent. Net als 15 [jaar oud] was toen mensen besloten dat dat was wie ik was, dus het is echt moeilijk om te veranderen en te groeien en word volwassen en word graag een mens toen mensen besloten dat je één ding was, 'zei ze. "Het maakt me absoluut gek dat je 'Billie Eilish' kunt opzoeken en video's die verschijnen zijn dingen die ik zei toen ik 15 was. Ik heb zoiets van bijna niets dat ik twee maanden geleden zei, ik geloof het nog steeds. Dus het is alsof , het is een reis."

Eilish was pas 14 jaar oud toen zij en haar oudere broer Finneas hun nummer "Ocean Eyes" uploadden naar SoundCloud en de aandacht trokken van nieuwe fans en marktleiders. Sindsdien staat het paar in de schijnwerpers, met Eilish op de voorgrond. "Ik ben een internetkind. Zoals, ik zag iedereen in de publieke belangstelling toen ze dat waren en dan ben ik het plotseling en ik heb zoiets van, ik ben net zoveel op internet als ieder ander, maar dan is het alsof, oh, ik maak nu deel uit van de discussie in plaats van alleen in de commentaren," zei ze, "wat een heel vreemd klein ding is."

En er is natuurlijk geen routekaart voor hoe je door dat soort roem moet navigeren.

"Ik wist gewoon niet wat ik aan het doen was. Ik bedoel, ik had gewoon zo'n ernstig oplichterssyndroom. Ik heb dat zo vaak in mijn leven gehad, en eigenlijk gewoon, zoals sommige delen van vorig jaar en het jaar ervoor zijn net als, oef. Ik zat gewoon in die neerwaartse spiraal van het bedriegersyndroom en greep gewoon naar alles wat ik kon om me weer mezelf te laten voelen, maar ik wist het niet, 'legde ze uit. "Opgroeien in de openbaarheid is een zeer kwetsende ervaring."

Verhaal gaat verder

Ook zakelijk was het ingewikkeld.

"Ik kijk er met veel plezier op terug, maar weet je, het was zo grappig om een ​​14-jarig meisje te zijn met mijn 17-jarige broer en, weet je, gewoon honderden vergaderingen constant te houden ," ze zei. "Het waren veel ontmoetingen met mensen die niet wisten hoe ze met 14-jarige meisjes moesten praten."

En vooral met mensen die niet wisten hoe ze ernaar moesten luisteren.

"Als vrouw, en vooral als zeer jonge vrouw, vooral in deze branche, is het heel moeilijk om mensen in je te laten geloven," zei ze. "Het was een heel bevredigend moment toen ik me realiseerde dat mensen ofwel graag wilden horen wat ik te zeggen had, ofwel graag geloofden in wat ik te zeggen had, en toen ik eindelijk controle had, was een heel goed moment."

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.