De ideale combinatie voor een duurzame afwerking van binnen- en buitenschilderwerk

14 Apr 2023

De ideale combinatie voor een duurzame afwerking van binnen- en buitenschilderwerk

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en Sikkens Rubbol SB: De ideale combinatie voor een duurzame afwerking van binnen- en buitenschilderwerk

Als je op zoek bent naar hoogwaardige verfproducten om jouw schilderwerk mee af te werken, is het zeker de moeite waard om te kijken naar de verfsoorten van Sikkens. Twee van de meest populaire verfproducten van dit merk zijn Sikkens Alphacryl Pure Mat SF en Sikkens Rubbol SB. Beide verfsoorten hebben hun eigen specifieke eigenschappen die hen geschikt maken voor verschillende toepassingen, maar door ze te combineren kun je zorgen voor een duurzame afwerking van zowel binnen- als buitenschilderwerk. In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen van beide verfsoorten en hoe ze elkaar kunnen aanvullen om tot het beste resultaat te komen.

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF: de ideale verf voor binnenmuren en -plafonds

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een watergedragen verf die vooral geschikt is voor het schilderen van binnenmuren en -plafonds. Deze verf heeft een zeer matte uitstraling, wat ervoor zorgt dat het schilderwerk er strak en modern uitziet. Daarnaast heeft deze verf een hoge dekkracht, wat betekent dat je met relatief weinig verf een mooie egale laag kunt aanbrengen. Dit maakt het schilderen van grote oppervlakken sneller en gemakkelijker.

Een ander voordeel van Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is dat deze verf goed reinigbaar is. Dit is vooral handig als je de verf aanbrengt in ruimtes waar veel wordt geleefd, zoals de keuken of de kinderkamer. Doordat je de verf gemakkelijk kunt schoonmaken, blijft het schilderwerk er langer als nieuw uitzien. Ten slotte heeft deze verf een lange levensduur, waardoor je er jarenlang plezier van hebt.

Sikkens Rubbol SB: de ideale verf voor buitenwerk

Sikkens Rubbol SB is een oplosmiddelhoudende verf die vooral geschikt is voor het schilderen van buitenwerk, zoals kozijnen, deuren en gevelbetimmering. Deze verf is zeer duurzaam en biedt een uitstekende bescherming tegen UV-straling en andere invloeden van buitenaf. Dit maakt Sikkens Rubbol SB een ideale keuze als je op zoek bent naar een verf die langdurig mooi blijft en het houtwerk goed beschermt tegen verkleuring en andere schade.

Een ander voordeel van Sikkens Rubbol SB is dat deze verf zeer flexibel is. Dit betekent dat de verf meebeweegt met de ondergrond, waardoor scheuren en barsten worden voorkomen. Dit is vooral belangrijk bij houtwerk, dat gevoelig is voor het uitzetten en krimpen onder invloed van temperatuurverschillen en vochtigheid. Ten slotte is deze