Het slechtste vakantievoedsel dat je een kerstbuik bezorgt, zegt diëtist

08 Dec 2022

Het slechtste vakantievoedsel dat je een kerstbuik bezorgt, zegt diëtist

Je kunt niet ontkennen dat de feestdagen een van de gezelligste tijden van het jaar zijn. Met zoveel mensen die prioriteit geven aan quality time met het gezin en de feestvreugde omarmen, is het bijna onmogelijk om niet te genieten van het comfort van het seizoen. Een algemeen nee-nee onder alle vrolijkheid is echter dat je je overgeeft aan veel calorierijk, decadent voedsel en dranken die de vooruitgang die je het hele jaar door hebt geboekt met je gezondheid en conditie kunnen belemmeren. U mag zich in geen geval ontmoedigd voelen om te genieten van uw favoriete vakantietraktaties, maar u met mate overgeven en weten welke voedingsmiddelen u moet beperken of vermijden, zijn cruciale stappen die u moet nemen om te voorkomen dat u te veel schade toebrengt aan uw gezondheid. Voor meer informatie hebben we gepraat met Blanca Garcia, RDN, een geregistreerde diëtist en voedingsdeskundige bij Blanca Garcia Consulting, die klompjes wijsheid uitdeelt over het slechtste vakantievoedsel waar je een kerstbuik van krijgt.

Uit een overzicht van verschillende studies gepubliceerd in de Journal of Obesity bleek dat het vakantieseizoen, dat begint in de laatste week van november en eindigt in de eerste week van januari, gepaard gaat met aanzienlijke gewichtstoename bij volwassenen. Gemiddeld bleek uit de onderzoeken dat volwassenen tijdens de feestdagen consequent tussen de 0,4 en 0,9 kilogram (1 tot 2 pond) aankwamen. Interessant is dat de onderzoekers opmerkten dat zelfs degenen die actief probeerden af ​​te vallen tijdens de feestdagen gewichtstoename ondervonden.

Als je wilt weten welke lekkernijen je dit seizoen moet vermijden, hebben we je gedekt. Hier zijn Garcia's vijf slechtste vakantiemaaltijden die je waarschijnlijk een gevreesde kerstmanbuik bezorgen. En mis daarna niet De beste oefeningen om snel van vakantiegewicht af te komen, zegt een expert.

1

Eierpunch

Advocaat

Eerste op onze lijst van de slechtste vakantievoedingsmiddelen die uw taille doen toenemen, is Advocaat. Hoewel advocaat elk jaar een smakelijke traditie is waar veel mensen van genieten, levert het een hoge dosis calorieën op die kunnen bijdragen aan gewichtstoename. "Een enkele kop eierpunch bevat tussen de 250 en 300 calorieën, bijna hetzelfde als een hele snack", zegt Garcia. "Deze drank bevat eieren, room, suiker, alcohol, kruiden, vanille, nootmuskaat en kruidnagel. Eierpunch kan bijdragen aan buikvet omdat de ingrediënten veel suiker bevatten en heel weinig vezels om de opname van suiker tegen te gaan."

Verhaal gaat verder

Probeer uw eierpunchconsumptie te beperken tot één kopje per dag (of zelfs minder) tijdens de feestdagen, aangezien twee of meer gelijk zijn aan een volledige maaltijd in termen van calorieën.

GERELATEERD: 12 ongezonde drankjes om deze feestdagen te vermijden, volgens een diëtist

2

Vakantiekoekjes

kerstkoekjes op bakplaat

Als je op mij lijkt, verandert de feestdagen je in een echt koekjesmonster. ("Ik wil een koekje!") Helaas doet deze verwennerij je taille geen goed. Hoe denk je tenslotte dat de Kerstman in de eerste plaats aan zijn buik kwam?

"Vakantiekoekjes, hoewel leuk om te eten, kunnen aanzienlijk bijdragen aan buikvet", waarschuwt Garcia. "De geraffineerde suiker in de koekjes kan overtollige suiker in het bloed veroorzaken. Als er te veel suiker in je bloed zit, brengt je lichaam het over naar de lever waar het wordt omgezet en opgeslagen als vet."

3

Kerstpudding

kerstpudding

Wie houdt er niet van om na het kerstdiner te genieten van een decadente pudding? Hoewel het moeilijk is om de verleiding te weerstaan, kan dit helpen om gewichtstoename tijdens de feestdagen te voorkomen.

"Meestal zijn de ingrediënten in kerstpuddingen meel, paneermeel, suiker, boter en cognacboter. De cognacboter bevat boter, poedersuiker en veel extra calorieën. Dit dessert kan zeker calorieën bevatten en moet met mate genoten", adviseert Garcia.

GERELATEERD: De beste snacks om gewichtstoename tijdens de feestdagen te voorkomen

4

Braadpan met zoete aardappelen

Ovenschotel met zoete aardappel

Braadpan is een vakantieklassieker die gemakkelijk te maken is en nog lekkerder om te eten. Bovendien kunt u zonder al te veel extra moeite een grote groep voeden. In de meeste ovenschotelrecepten kunnen de calorieën echter snel oplopen.

"Afhankelijk van het recept kunnen gewone braadpaningrediënten calorierijke voedingsmiddelen zijn, zoals zoete aardappelen, boter, suiker en marshmallows. Praten over koolhydraten op koolhydraten", zegt Garcia. Om te voorkomen dat u buikvet aan uw buik krijgt, kunt u overwegen een kleine portie braadpan te nemen en meer groenten op uw bord te doen voor een gezonde balans.

5

Tamales

bord met tamales, het slechtste vakantievoedsel dat je een kerstbuik bezorgt

Een traditioneel gerecht in Midden-Amerika, Zuid-Amerika en sommige Caribische eilanden, tamales zijn arbeidsintensief en vaak gereserveerd voor de feestdagen. "Tamales zijn het topvoedsel waar ik klanten voor waarschuw wanneer de feestdagen aanbreken. Tamales worden gemaakt van een dikke laag deeg die op een maisblad of een bananenblad wordt gesmeerd, afhankelijk van het land van herkomst", legt Garcia uit.

>

Het probleem met tamales is dat ze veel calorieën bevatten en dat de meeste mensen er meerdere tegelijk eten (vooral tijdens de feestdagen). Garcia voegt eraan toe: "Vakantiebijeenkomsten hebben vaak een verscheidenheid aan tamales. Als iemand gedurende weken regelmatig wordt geconsumeerd, kan iemand snel buikvet krijgen als hij niet oppast en zich bewust is van de hoeveelheid die hij eet."