Jennifer Lawrence zei dat haar gewicht 'het grootste gesprek' was voorafgaand aan het filmen van 'Hunger Games'

08 Dec 2022

Jennifer Lawrence zei dat haar gewicht 'het grootste gesprek' was voorafgaand aan het filmen van 'Hunger Games'

Jennifer Lawrence werd gevraagd hoeveel gewicht ze zou verliezen voordat ze The Hunger Games zou filmen. (Foto: Getty Images)

Jennifer Lawrence herinnerde zich dat haar lichaam voorop stond in gesprekken over haar vertolking van Katniss Everdeen voorafgaand aan het filmen van The Hunger Games.

Hoewel haar casting in de film ervoor heeft gezorgd dat Lawrence beroemd en succesvol werd, deelde ze met collega-acteur Viola Davis dat niet alle aandacht op haar talent was gericht. Wat de mensen die de film maakten het meest leek te interesseren, was hoe Lawrence haar lichaam zou veranderen om de rol op zich te nemen.

"Er waren zoveel verschillende meningen over hoe dit, eigenlijk dit actiefiguurtje voor kinderen, eruit gaat zien", zei ze in een gesprek voor Variety, waarbij ze opmerkte dat de boekenreeks al een jong publiek had getrokken. "Ik herinner me natuurlijk het grootste gesprek, dit was pre-#MeToo en ik ben een vrouw, dus het was gewicht, en weet je, 'Hoeveel ga je verliezen?'"

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Jennifer Lawrence & Viola Davis | Acteurs op acteurs","description":"","thumbnailUrl ":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/R56xfra8v8GPBY.TZpiRXA--~B/dz03MjA7aD00MDY7YXBwaWQ9eXRhY2h5b24-/https://media.zenfs.com/en/video.variety.com/ a227754929a36ca64e36ba087273af6c","uploadDate":"2022-12-06T23:57:58Z","duration":"PT44M42S","contentUrl":"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/ sapi/hlsstreams/15e607db-0566-33a7-af32-102636a518c4.m3u8?site=lifestyle®ion=US&lang=en-US&devtype=desktop&src=sapi","embedUrl":"https://www.yahoo.com/entertainment/jennifer- lawrence-viola-davis-actors-235758109.html?format=embed","identifier":"15e607db-0566-33a7-af32-102636a518c4"}

Lawrence was toen 20 jaar oud en had gelukkig nagedacht over de "geweldige verantwoordelijkheid" die ze op zich nam door Everdeen - een held voor jonge kinderen - tot leven te wekken. Ze wilde niet alleen een dieet vermijden omdat ze zelf "jong en groeiend" was, maar ook om te voorkomen dat ze het voorbeeld zou geven aan degenen die zouden kijken.

"Ik weet niet of ik wil dat alle meisjes die zich gaan verkleden als Katniss het gevoel krijgen dat ze dat niet kunnen omdat ze geen bepaald gewicht hebben," zei ze. "Dat kan ik ook niet in mijn hoofd laten sijpelen."

De actrice liet doorschemeren dat de leidinggevenden van de film de titel van de film misschien ter harte hebben genomen bij het nadenken over hoe Everdeen eruit zou zien. 'Nou, het heet The Hunger Games,' hadden ze gezegd. Desalniettemin was de actrice gefocust op het creëren van een positief rolmodel op het scherm, vooral gezien het ontbreken van een vergelijkbare weergave.

"Niemand had ooit een vrouw in de hoofdrol van een actiefilm gezet omdat dat niet zou werken. Er is ons verteld dat meisjes en jongens zich allebei kunnen identificeren met een mannelijke hoofdrol, maar jongens niet met een vrouwelijke hoofdrol en dat maakt Ik ben zo blij elke keer als ik een film zie uitkomen die gewoon door al die overtuigingen heen waait en bewijst dat het gewoon een leugen is om bepaalde mensen uit de film te houden, om bepaalde mensen in dezelfde posities te houden als ze ' ben er altijd in geweest,' zei ze. "Het is gewoon geweldig om te zien hoe het gebeurt."

Verhaal gaat verder

Lawrence bleef vier films bij de franchise, waarmee ze haar identiteit als Everdeen verstevigde. Nu, op 32-jarige leeftijd, is ze verheugd om te zien hoe anderen dezelfde rollen op zich nemen in de prequel die in 2023 uitkomt.

"Niets heeft me ooit zo oud doen voelen", zei ze.

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.