Michael Strahan zegt dat 'het moeilijkste deel' van het opvoeden van tiener-tweelingmeisjes niet een lachertje is: 'Ik sta te popelen om toe te geven'

08 Dec 2022

Michael Strahan zegt dat 'het moeilijkste deel' van het opvoeden van tiener-tweelingmeisjes niet een lachertje is: 'Ik sta te popelen om toe te geven'

Michael Strahan zegt dat teruggeven een familietraditie is geworden in zijn huishouden. (Getty Images; ontworpen door Caitlin Murray)

Welkom bij So Mini Ways, de opvoedingsserie van Yahoo Life over de geneugten en uitdagingen van het opvoeden van kinderen.

Michael Strahan is een drukke vader. Als hij doordeweeks niet meedoet aan Good Morning America of sport analyseert op Fox NFL Sunday, probeert de voetbalster die journalist is geworden, 51, gewoon het fort in stand te houden als de vader van tiener-tweelingmeisjes.

"Het moeilijkste is om streng te zijn en 'nee' te zeggen en ergens heel hard voor te zijn, terwijl ik van binnen bijna dolgraag zou willen toegeven," zegt hij over het feit dat hij een oplichter is met zijn tweeling, Isabella en Sophia, 18, delen met ex-vrouw Jean Muggli.

Strahan, ook vader van dochter Tanita, 30, en zoon Michael Jr., 27, met zijn eerste vrouw Wanda Hutchins, geeft toe dat het nooit gemakkelijk is om zijn kinderen volwassen te zien worden - iets wat hij al zo lang probeert te vermijden zoals hij kan.

"Ik kan niet wachten tot ze naar [universiteit] gaan, maar het is eigenlijk bitterzoet", zegt hij. 'Het bittere is natuurlijk dat ik mijn kinderen ga missen als ze er niet meer zijn. Maar het leuke is dat ze de kans krijgen om te groeien en volwassen te worden. Dat is waar ik ze niet van wil weerhouden. Ik heb zoveel ouders en vrienden van mij gezien met een mentaliteit van, mijn kind gaat naar school en ik ga een plek naast de deur krijgen en in feite hun kamergenoot zijn. Ik heb zoiets van, zo werkt het leven niet. Kinderen hebben hun eigen identiteit nodig, hun eigen ruimte om te groeien, dus dat is wat ik mijn meisjes geef.”

Nog bitterzoet is dat de rest van zijn kinderen verspreid over het land wonen - een in Californië en de andere in Colorado, evenals zijn moeder en uitgebreide familie in Texas - wat vakantiebijeenkomsten des te specialer maakt.

"Een van de twee feestdagen - of het nu Kerstmis of Thanksgiving is - we zorgen ervoor dat we er een allemaal samen doorbrengen", zegt hij. "Dit jaar wordt het Kerstmis."

Teruggeven is een topprioriteit rond de feestdagen voor zijn gezin. Een gepassioneerde woordvoerder van het St. Jude Children's Research Hospital - een kankeronderzoeksinstituut dat kinderen die aan ziekten lijden behandelt zonder enige vergoeding aan de ouders - Strahans filantropische werk is een jaarlijkse traditie geworden.

Verhaal gaat verder

“Het is belangrijk om het bewustzijn te vergroten”, zegt hij over zijn samenwerking met St. Jude. “Voor mij, het hebben van vier kinderen en ze allemaal gezond hebben, doet me beseffen hoe ongelukkig het is als je kind dat niet is – en hoe verwoestend dat moet zijn. Om een ​​plek te hebben die je helpt en voor je rekeningen zorgt en je geen kosten in rekening brengt voor de behandeling van je kind, dat is onbetaalbaar."

"De meisjes zijn altijd betrokken geweest bij liefdadigheid, voedselkeukens, al deze verschillende dingen", zegt hij. “Die dingen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat iemand goed afgerond is. En dat is altijd mijn ding geweest, ervoor zorgen dat mijn kinderen, allemaal, goed afgeronde individuen zijn die niets als vanzelfsprekend beschouwen."

Strahan's agenda zit tegenwoordig propvol, en daarom is het de laatste tijd van vitaal belang voor zijn geestelijke gezondheid om prioriteit te geven aan een beetje 'tijd voor mezelf'.

"Ik doe niets wat ik niet wil doen", zegt hij, een mantra die hij pas sinds kort in praktijk brengt. “Ik realiseerde me dat ik mijn geestelijke gezondheid moet beschermen, en niets zal goed werken [als ik gestrest ben]. En om dat te doen heb ik tijd nodig om te decomprimeren. Ik heb tijd nodig om te ontspannen. Ik heb tijd nodig om te slapen. Ik heb al die dingen nodig.”

Wat hij niet nodig heeft, ontdekte hij een tijdje geleden, zijn sociale media, die hij heeft opgegeven. Dat heeft hem geholpen om balans te vinden.

"Ik realiseerde me, oh mijn god, ik ben een beetje verslaafd aan sociale media", deelt hij. “Ik was verslaafd aan die mening hebben en iets posten en horen wat mensen zeggen. En toen realiseerde ik me, weet je wat? Misschien zal ik proberen [verwijderen]. Dus ik heb die app van mijn telefoon gehaald en ik heb hem al zes, zeven jaar niet meer op mijn telefoon gezet. Nu staat mijn angstniveau op nul, omdat ik niet zie wat de mening van andere mensen is. Het maakt toch echt niet uit. En dat is een levensverandering geweest.”

{"@context":"https://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Michael Strahan opgenomen in Texas Sports Hall of Fame","description":"De " GMA" co-anker bracht veel tijd door op het veld op Westbury High School en vervolgens op Texas Southern University.","thumbnailUrl":"https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/RL0vku0TerrexB1JYu0cqg --~B/dz0xMjgwO2g9NzIwO2FwcGlkPXl0YWNoeW9u/https://media.zenfs.com/en/video.abcnewsplus.com/c6403a7f1ada5ca3e6a4a1fb46c1d473","uploadDate":"2022-10-26T08:32:01Z","duration":"PT1M23S ","contentUrl":"https://video.media.yql.yahoo.com/v1/video/sapi/hlsstreams/85cf2a8a-dbce-3287-b03f-eafd23b5f6e4.m3u8?site=lifestyle®ion=US&lang=en-US&devtype =desktop&src=sapi","embedUrl":"https://www.yahoo.com/gma/michael-strahan-inducted-texas-sports-083201092.html?format=embed","identifier":"85cf2a8a-dbce -3287-b03f-eafd23b5f6e4"}

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.