Op zoek naar duurzame dakbedekking? Kies voor EPDM dakbedekking

13 Mar 2023

Op zoek naar duurzame dakbedekking? Kies voor EPDM dakbedekking

Een dak is een van de belangrijke onderdelen van een woning of gebouw. Het dak is verantwoordelijk voor het beschermen van het gebouw tegen extreme weersomstandigheden en het beschermen van de structurele integriteit van het gebouw. Daarom is het belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen. Een duurzame oplossing is EPDM dakbedekking. 

Wat is EPDM Dakbedekking?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Diene Monomer en is een rubberen dakbedekking die bestaat uit synthetisch rubber. Het is een van de meest duurzame en veelzijdige soorten dakbedekking die beschikbaar is. Het is bestand tegen alle soorten weersomstandigheden, zoals extreme hitte, kou, luchtvochtigheid en UV-straling. Bovendien heeft het een lange levensduur en is het relatief eenvoudig en kosteneffectief te installeren. 

Voordelen van EPDM Dakbedekking

EPDM-dakbedekking heeft tal van voordelen. Ten eerste is het een milieuvriendelijke en duurzame optie die geen giftige stoffen bevat. Het is ook waterdicht, vuil- en stofafstotend en gaat jaren mee zonder schade of vervanging. Het is ook heel flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast aan elke dakvorm. Bovendien is het zeer brandwerend en biedt het thermische isolatie om uw energieverbruik te verlagen. 

EPDM Dakbedekking Installatie

Het installeren van EPDM-dakbedekking is een relatief eenvoudig proces. De eerste stap is het schoonmaken van het dakoppervlak, waarbij alle losse deeltjes en vegen van het oppervlak worden verwijderd. De volgende stap is het aanbrengen van het EPDM-membraan met lijm. Het is aan te bevelen om professionele hulp in te schakelen bij het installeren van EPDM-dakbedekking, vooral als je geen ervaring hebt met doe-het-zelf-projecten. 

Onderhoudsvereisten EPDM Dakbedekking

Omdat EPDM-dakbedekking bestand is tegen extreme weersomstandigheden, heeft het geen veel onderhoud nodig. Een reguliere inspectie is echter aan te raden om eventuele lekkages en andere problemen te detecteren. Als er schade aan het dak is geconstateerd, is het belangrijk om dit onmiddellijk te repareren om verdere schade aan het dak te voorkomen. 

Kies voor EPDM folie als Duurzame Dakbedekking

Kortom, EPDM-dakbedekking is een uitstekende optie voor het beschermen van uw gebouw tegen weersomstandigheden. Het is een milieuvriendelijk, duurzaam en kostenefficiënt product dat een lange levensduur heeft. Bovendien is het relatief eenvoudig te installeren en vereist het weinig onderhoud.  Als u op zoek bent naar een duurzame dakbedekking, is EPDM folie een goede keuze.