Oprah Winfrey zegt dat vrouwen wijs worden gemaakt dat ouder worden 'fout' is: 'Uiteindelijk gaat ouder worden winnen'

08 Dec 2022

Oprah Winfrey zegt dat vrouwen wijs worden gemaakt dat ouder worden 'fout' is: 'Uiteindelijk gaat ouder worden winnen'

Oprah Winfrey over de menopauze en de antiverouderingscultuur. (Foto: Getty Images)

Oprah Winfrey heeft de anti-verouderingscultuur aan de kaak gesteld in een gesprek over de menopauze en ouder worden.

De 68-jarige mediamagnaat werd vergezeld door Maria Shriver, 67, voor een aflevering van de Paramount+-serie The Checkup met Dr. David Agus, waarin de twee vrouwen het stigma bespraken waarmee ze worden geconfronteerd als ze ouder worden.< /p>

In korte clips sprak Shriver over het belang van het veranderen van het verhaal rond ouder worden als vrouw, met name "remarketing van de menopauze als niet iets om bang voor te zijn, niet iets dat je gek maakt", zei ze. "Dat vrouwen zich daar enigszins tegen verzetten, en daarom zal het stigma verdwijnen als vrouwen zich sterker voelen en het gevoel hebben dat er niets mis met hen is als ze praten over de problemen die ze doormaken."

Winfrey voegde eraan toe: "Vooral zwarte vrouwen. Ik weet dat we erom bekend staan ​​dat we veel verdragen en de sterksten zijn en [om] in beweging te blijven, wat er ook gebeurt."

In haar eigen ervaring had dat haar niet op een gezond pad gebracht. Winfrey heeft haar moeilijke reis naar de menopauze gedeeld met een stuk gepubliceerd op Oprah Daily in 2019 waarin ze uitlegde dat ze al twee jaar last had van rusteloosheid en hartkloppingen. Een arts had een katheter door haar ader in haar hart gebracht voordat hij inzag dat de problemen symptomen van de menopauze zouden kunnen zijn.

"Het had echte problemen kunnen veroorzaken", zei Winfrey over de katheter. "En toen ik naar haar terugging en zei: 'Weet je, dit was de menopauze', zei ze: 'Nou, jij bent Oprah Winfrey, ik wilde niet dat je doodging op mij.'"

Hoewel Winfrey uiteindelijk vond wat voor haar werkt om ervoor te zorgen dat ze zich op haar best blijft voelen naarmate ze ouder wordt, wees ze Shriver en Agus erop dat "in een cultuur waar alles anti-veroudering is" het voor niemand moeilijk is om de rust en schoonheid bij het ouder worden.

"Ik bedoel, elk product is een anti-verouderingsproduct, alles wat je zou moeten eten is een anti-verouderingsproduct, is een antioxidant. Dus de hele cultuur is opgezet om je te vertellen dat het ding dat is het meest natuurlijk voor alles in de natuur... we zijn hier omringd door deze prachtige bomen die letterlijk beter worden naarmate ze ouder worden, ik denk dat we allemaal beter worden met de jaren... en de cultuur is opgezet om ons in onze specifieke samenleving te vertellen dat het verkeerd is ', zei Winfrey. "Dat je ertegen moet vechten en je ertegen moet verzetten met alles wat je hebt, wat nogal belachelijk is. Want uiteindelijk gaat het ouder worden winnen."

Wellness, ouderschap, lichaamsbeeld en meer: ​​maak kennis met de persoon achter de hoo met de Yahoo Life-nieuwsbrief. Meld u hier aan.